Hoe kies ik de juiste ringmaat

Gepubliceerd op 20 februari 2021 om 19:56

Je hebt de ring gevonden online die je heel graag wilt bestellen. Maar hoe weet je nu welke ringmaat je nodig hebt. Hier gaan wij jou mee helpen in onze volgende Blog. 

Zo meet je eenvoudig je ringmaat!

Zelf je ringmaat meten is heel makkelijk. We leggen je in dit artikel uit hoe ringmaten meten met een paar hulpmiddeltjes eenvoudig te doen is.

Hoe meet ik de ringmaat die ik nodig heb?

Tip: bekijk ook onze prachtige ringen van Qudo

Je hebt een prachtige ring gevonden in onze webshop, en je wilt de ring graag kopen. Maar hoe weet je nou of de ring goed past? In deze blogpost vind je een aantal eenvoudige manieren om een ringmaat te bepalen.

 

Als je verliefd bent geworden op een ring met een vaste maat, is het belangrijk dat je goed weet of de ringmaat die aangegeven staat bij de ring, ook echt geschikt is zodat je zeker weet dat de ring goed past. Hieronder vind je enkele tips hoe je ringmaten berekent.

Je ringmaat bepalen kan op een aantal makkelijke manieren

Ringmaten worden op verschillende manieren weergegeven. Sommige merken kiezen ervoor om de binnendiameter in millimeters te gebruiken als maat. Andere merken kiezen ervoor om de binnen omtrek te hanteren als maat. Soms wordt ook de Amerikaanse ringmaat gebruikt. Op zich is het niet moeilijk, maar zo af en toe wel een beetje verwarrend. Wij gebruik vrijwel altijd de omtrek, omdat deze het meeste gebruikt wordt.

 

Weet je  inmiddels de ringmaat die je nodig hebt, bekijk dan onze prachtige collectie ringen. Staat jouw maat er niet bij neem dan even contact op. Waarschijnlijk is hij al bijbesteld en komt hij binnenkort binnen.

Methode 1: De diameter meten met een ring

De makkelijkste manier om een ringmaat te bepalen is aan de hand van een ring die je goed past en prettig zit. Deze manier is ook handig als je bijvoorbeeld iemand wilt verrassen met een ring en je wilt diegene niet naar zijn of haar maat vragen. Je kunt dan eenvoudig een ring 'lenen' om te meten.

Neem de passende ring en leg deze met het midden op de maateenheden van een liniaal. Leg de binnenzijde van de ring op 0 cm en lees aan de andere binnenzijde het aantal millimeters af. Dit is de binnen diameter ringmaat. Wij gebruiken zelf de diameter ringmaat het meest. Je kunt in de tabel eventueel opzoeken welke omtrek ringmaat daar bij hoort.

 

Methode 2: De omtrek meten zonder ring

Als een passende ring niet voorhanden is, dan kun je de diameter van de ring het beste inschatten door gebruik te maken van een lintje of touwtje.

Draai het lintje of touwtje losjes om de vinger waar de ring aan gedragen gaat worden en knip het af daar waar het lintje bij elkaar komt. Meet het stukje dat overblijft op met een liniaal in millimeters. De lengte van het lintje is de omtrek van je vinger en dus de omtrek ringmaat die je nodig hebt. Je kunt in de tabel hierboven eenvoudig de diameter ringmaat opzoeken.

Je kunt voor deze methode ook een strookje papier knippen dat je om je vinger wikkelt. Je kunt dan de maat eenvoudig aftekenen met een potlood of pen. Meet de lengte op langs een liniaal. Je meet daarmee de omtrek ringmaat die je nodig hebt.

 

Methode 3: Gebruik een meetlint

 

Dit is een niet heel nauwkeurige methode, maar wel gemakkelijk en snel. Het voordeel is dat een meetlint lekker breed is, waardoor je over een wat groter stukje van de vinger meet. Ga als volgt te werk: Wikkel het meetlint om de vinger en lees het aantal millimeters af daar waar het lint weer bij elkaar komt. De lengte die je nu hebt, is de binnen omtrek van de ring. Je weet nu dus de omtrek ringmaat van de vinger. Je kunt in de tabel boven opzoeken welke diameter ringmaat daarbij hoort.

 

Heb je nog vragen of weet je nog een andere manier om je ringmaat te weten.... Reageer dan via onderstaand formulier.

 

Je vindt hieronder een maattabel om de ringmaat op te kunnen zoeken. Links staat een lijst met diameters in millimeter. Als je de diameter weet, dan kun je de bijbehorende omtrek maat rechts daarvan opzoeken. In het midden vind je de omtrek maat in millimeters. Als je de omtrek maat van de vinger weet, dan kun je de diameter maat links daarvan opzoeken.

 

Veel Shop en meet plezier!

 

 

 

En? Kun je nu wel je maat bepalen?

Diameter Ringmaat (mm) Omtrek ringmaat (mm) US ringmaat
15 48 4.8
15.5 49 5
16 50 5.5
16.25 51
16.5 52 6
17 53 6.5
17.25 54 7
17.5 55 7.5
18 56 8
18.25 57
18.5 58 8.5
19 59 9
19.25 60

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.